Kontakta oss

Radon

Vi är radonspecialister

Få företag i Sverige har så lång samlad kompetens inom området radon som FTX Gruppen. Vi är specialutbildade inom radon och erbjuder utredning, utbildning och lösningar som garanterar er trygghet i valet av oss som entreprenör.

FTX Gruppen Sverige AB är medlemmar i Svensk radonförening

Dimma som ligger över ett litet samhälle en mulen höstdag.

Information om radonmätning på denna sida gäller konsumenter, BRF och fastighetsägare.

Är du osäker på om du har radon i din fastighet, eller vill du kanske utföra en mätning av något annat skäl?

Vi kan skicka ut radondetektorer för egen mätning och har även avancerad utrustning för mätning på plats. För att kunna ge ett årsmedelvärde så behövs en radonmätning utföras under eldningssäsongen, 1 oktober - 30 april, dock minst 2-3 månader. Detta gäller samtliga fastighetstyper.

Nästan 17% av alla villor och radhus i Sverige har förhöjda radonvärden. Risken för att just ditt hus har förhöjda radonvärden är så pass stor att det är klokt att utföra en radonmätning ungefär var tionde år i och med de hälsorisker en förhöjd radonhalt medför.

Den vanligaste orsaken till att man inte utför en radonmätning är om huset är byggt helt i trä, och många tror att radonhalten då inte kan bli hög pga avsaknad av blåbetong. Detta är dock felaktigt då det ofta visar sig efter radonmätning i trähus att värdena ändå överstigit 200 Bq/m3 -  då på grund av markradon.

Globalt räknar man med att det varje år avlider 230 000 människor till följd av långvarig exponering av radon, bara i Sverige är motsvarande siffra 500 personer.

Läs mer på www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Kontakta oss redan idag med frågor och funderingar - vi på FTX Gruppen är stolta över vår specialistkompetens i området och berättar gärna mer om allt från radonmätare till mätvärden, radon i marken och radonpumpar.

3D illustration av en radondosa på ett bord.

Kontakta oss via formuläret så återkommer vi med mer information.

Tack! Vi har fått ditt meddelande och återkommer så snart vi kan.
Oops! Något gick fel. Testa att fylla i och skicka formuläret igen.